Ultra Clean Marathon

L’Ultra Clean Marathon celebra enguany  la seva cinquena edició. La Xarxa per la Conservació de la Natura i l’Agència de Residus de Catalunya proposen una manera de contribuir a la conservació de la natura diferent i molt divertida: fent esport, i fent equip.  Amb l’apadrinament de l’ecoaventurer Albert Bosch, els equips d’ecorunners recorreran els  paisatges d’Osona  des de la plana al massís de Guilleries passant per Sau, amb una cursa circular que tindrà Vic com a punt de  sortida i arribada. L’edició d’enguany es presenta amb els valors de sempre però també amb moltes novetats. Les novetats de la  5ª edició de l’Ultra Clean Marathon

  • nous paisatges: després d’algunes edicions al Vallès i al Barcelonès, enguany l’UCM permetrà descobrir els paisatges de la plana d’Osona, el massís de les Guilleries i Sau. Aquí podeu veure el recorregut.
  • ruta circular: la sortida i l’arribada seran des del mateix punt, a Vic. Els punts de relleu seran a Manlleu, Tavèrnoles, al Parador de Sau, a Vilanova de Sau i a Sant Julià de Vilatorta.
  • opció ruta curta: tot i que l’UCM és una ultra marató, per tant un repte esportiu superior als 42,195 km de les maratons, enguany es podrà participar també en un circuit de 32 km. El circuit complet es pot fer en equips de fins a 12 persones, i el curt de 6 persones.
  • canvi de data: intentant fugir de la calor del juny, l’UCM se celebra enguany el 18 de març, exactament 3 dies abans de l’inici de la primavera

Els valors de sempre L’Ultra Clean Marathon és la cursa per la natura perquè:

  • posa en valor els espais naturals que travessa, enviant un missatge d’equilibri en la relació amb la natura
  • es corre fent plogging! és a dir, retirant del medi els residus que es vagin trobant, promovent la sensibilització vers la problemàtica dels residus
  • cada equip corre per una entitat ambiental que treballa per a la conservació de la natura a Catalunya
  • està organitzada de forma sostenible: sense senyalitzacions en plàstic i avituallaments ecològics (sense productes amb envasos d’un sol ús)
  • és una ultra marató….fent relleus: cada equip ha de cobrir els 57 km, però com sempre es podrà fer en relleus, de trams de 10 km, i per tant corrent en equip. Cada equip haurà de tenir entre 2 i 12 persones màxim, depenent de la pròpia estratègia.

L’Ultra Clean  Marathon és una cursa solidària.  La passada edició van participar 23 equips, que van retirar del medi 550 Kg de residus i van recaptar 15.500 € per projectes de conservació de boscos, rius i el fons marí d’entitats ambientals que treballen a Catalunya.

 

INSCRIPCIONS

Date

18|03|23

Time

All Day

Location

Vic
Mercat del Ram de Vic

Organizer

Xarxa per a la Conservació de la Natura

Publica un comentari