Àmbits d’actuació

Línia blava separador cilma sostenibilitat

Qualitat ambiental

QUALITAT AMBIENTAL CILMA

POTENCIAR ACTIVITATS, PRODUCTES I SERVEIS RESPECTUOSOS AMB EL MEDI AMBIENT: OBJECTIU PER ASSOLIR UN BON NIVELL DE QUALITAT AMBIENTAL

Per assolir un bon nivell de qualitat en el nostre entorn s’ha de reduir l’impacte ambiental de les nostres activitats mitjançant l’afavoriment del consum de productes i serveis ecològics, la minimització de residus i l’estalvi de recursos (especialment matèries primeres, energia i aigua), així com la millora de la salubritat dels espais públics i la reducció dels riscos per a la salut.

 

Així doncs, en el marc d’aquest àmbit, els objectius són:

  • Informar sobre l’aplicació de bones pràctiques ambientals, criteris de compra ambientalment correctes i les millors tècniques disponibles, i fer-ne difusió.
  • Promoure l’anàlisi, el debat i l’aportació de propostes per evitar la contaminació atmosfèrica, lluminosa i acústica.
  • Informar sobre les propostes de millora del sistema d’intervenció integral que estableix la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA), i debatre-les.
  • Informar sobre els sistemes d’auditoria i gestió mediambiental (ISO14001 i EMAS), així com sobre els sistemes de certificació ambiental, i fer-ne difusió.
  • Donar eines per al control de les colònies urbanes de gats, proposar un protocol per a la gestió de la vespa asiàtica i donar a conèixer la problemàtica de la invasió del bernat marbrejat i prevenir-lo, entre molts altres temes.

ODS RELACIONATS

11 ciutats comunitats sostenibles ODS CILMA    12 consum producció responsables ODS CILMA    15 vida terrestre ODS

Suport als ens locals per promoure

els ODS a comarques gironines

recursos documents cilma
recursos publicacions cilma
recursos legislació cilma
recursos campanyes cilma
recursos en préstec cilma