Presentació del nou Clúster Residus de Catalunya

Acte de presentació pública del nou Clúster Residus de Catalunya per conèixer millor aquestes organitzacions del sector i descobrir empreses i models de negoci presents en l’àmbit dels residus.

Presidit per l’Honorable Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya Teresa Jordà i Roura, i la participació del director de l’Agència de Residus de Catalunya Isaac Peraire i Soler, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos i Maduell, el director d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ Joan Martí Estévez i tres membres de la junta del Clúster, la presidenta Elisabet Alier de l’empresa Alier, i els vicepresidents Narcís Giralt de Grup Celsa i Albert Mateu de Grup Griñó.

En aquesta sessió tres empreses i agents d’entorn del sector presentaran breument la seva organització i exposaran les seves expectatives davant de la nova iniciativa clúster.

Si treballes en l’àmbit dels residus o de l’economia circular, no et pots perdre aquesta sessió que es celebrarà al Cosmocaixa.

El Clúster Residus és una iniciativa conjunta de l’Agència de Residus de Catalunya i ACCIÓ amb l’objectiu d’agrupar empreses i agents d’entorn de tota la cadena de valor del sector. Això implica anar des de l’origen del residu, passant per la seva gestió (recollida, classificació, tractament i valorització) i arribar fins al seu final de cicle de vida o al client final de la matèria primera secundària.

Amb aquesta visió de la cadena de valor, el sector dels residus està format a Catalunya per 693 empreses que facturen 10.000 milions d’euros i reuneixen uns 41.000 treballadors. La majoria d’aquestes empreses, un 86%, són operadors de residus; però aquestes xifres també inclouen productors de béns d’equipament i tecnologies de tractament, construcció d’infraestructures i instal·lacions, consultoria, enginyeria i control i anàlisi.

En un sector que està en constant transformació, que afronta nous desafiaments i on és clau l’economia circular, apareixen nous reptes estratègics de futur.

L’objectiu del clúster és ser un element dinamitzador en tots els aspectes clau del negoci (millora de la competitivitat, projectes d’R+D, obertura de nous mercats, etc.) a través del treball conjunt de tota la cadena de valor, creant a Catalunya una iniciativa clúster similar a les que es desenvolupen a escala internacional.

 

INSCRIPCIONS

Més informació

Date

18|01|23
Expired!

Time

18:00 - 19:00

Location

Barcelona

Publica un comentari