Una nova generació d’etiquetes energètiques de la UE

La modificació de l’etiquetatge hauria de reportar un estalvi d’energia significatiu, però el fet que les orientacions siguin més clares també beneficiarà els professionals, com ara els dissenyadors i els instal·ladors.

  • Les noves etiquetes expressaran una escala més senzilla (de la A a la G) i serà més fàcil comparar l’eficiència energètica de diferents productes.
  • L’etiqueta energètica de la UE és neutra pel que fa a la llengua, un aspecte essencial en un mercat interior amb vint-i-quatre llengües oficials de la UE.
  • Si escanegen un codi QR situat a l’angle superior dret, els consumidors accediran a la informació detallada del producte que consta a la base de dades europea de productes per a l’etiquetatge energètic, que es diu EPREL i que s’obrirà al públic a finals del 2020. La base de dades EPREL ajudarà les autoritats nacionals de vigilància del mercat a verificar que els productes compleixen els requisits d’eficiència energètica i que la informació que consta a l’etiqueta és correcta.
  • Les noves etiquetes també poden contenir icones que mostren informació com ara la capacitat o les dimensions del producte, el nivell de soroll o el consum d’aigua, de manera que els consumidors poden obtenir informació d’una llambregada.

Font: Comissió Europea – Representació a Barcelona

Publica un comentari