Un projecte de la UdG estudiarà els potencials impactes ecològics i socials dels parcs eòlics marins

Avaluar l’impacte potencial dels parcs eòlics marins sobre la biodiversitat és l’objectiu principal de BIOPAÍS, un projecte de recerca coordinat per la Universitat de Girona (UdG). La Fundación Biodiversidad ha seleccionat la proposta i la finançarà amb 247.000 euros procedents dels fons NextGenerationEU de la Unió Europea i, concretament, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència 2021.

El projecte està liderat pel biòleg marí i director de la Càtedra Oceans i Salut Humana i membre del grup de recerca SeaHealth de l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la UdG, Josep Lloret; i el geògraf i director del Campus Patrimoni i membre del grup de recerca en Canvi Socioambiental (SIMBA) de la UdG, Josep Vila.

En l’actualitat, a la costa mediterrània espanyola, existeixen diversos projectes de construcció de parcs eòlics marins a enclavaments que presenten una elevada biodiversitat, un gran valor paisatgístic i que es troben a prop d’espais marins protegits. BIOPAÍS prendrà com a cas pràctic els projectes de parcs eòlics marins proposats a la zona del Cap de Creus i Golf de Roses, a la Costa Brava. Durant tres anys, la recerca posarà el focus en els hàbitats marins i identificarà les principals afectacions que les instal·lacions eòliques poden desencadenar.

 

 

Més informació

Publica un comentari