Palamós posa a disposició de la ciutadania el servei de cotxe elèctric compartit

L’Ajuntament de Palamós i la cooperativa Som Mobilitat han presentat aquest matí (17/11/22) el nou servei de cotxe elèctric compartit que es posa en marxa al municipi.

Aquesta iniciativa s’ha gestionat conjuntament per les àrees municipals de Serveis Tècnics i de Medi Ambient, amb l’objectiu de continuar fomentant una mobilitat sostenible a Palamós, fent un ús racional del vehicle, facilitant als veïns i veïnes del municipi una altra alternativa al cotxe privat, i tenint en compte mesures respectuoses amb el medi ambient.

El vehicle de Carsharing restarà estacionat en un reservat ubicat al carrer de la Mercè, i dotat amb equip de càrrega elèctrica, el qual s’abasteix d’energia mitjançant el sistema de plaques solars ubicades a la coberta de la Biblioteca Municipal, per a la qual cosa el subministrament elèctric del cotxe potencia l’estalvi energètic i econòmic. Tant el punt de càrrega que alimenta el vehicle, com les plaques solars de la Biblioteca que en subministren l’energia, s’han executat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona dins del programa “Del pla a l’acció”.

El cotxe, un Renault Zoe 41kWh, ja està a disposició dels usuaris, cada dia de dilluns a divendres, a partir de les quatre de la tarda i fins a les dues de la matinada. Durant els matins (de 7:00 a 15:00 h) el vehicle serà utilitzat pels diversos serveis de l’Ajuntament de Palamós per a l’activitat professional que es requereixi. Els caps de setmana el vehicle restarà a disposició dels usuaris, durant tot el dia.

 

Més informació

 

Foto: l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, i la tècnica de projectes de mobilitat de la cooperativa Som Mobilitat, Helena Battestini, davant el cotxe elèctric compartit que avui s’ha posat en servei a Palamós.

Publica un comentari