Palamós invertirà 250.000 euros en nous trams de carrils bici urbans

Els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Palamós han elaborat un avantprojecte per a la realització de nous carrils bici urbans al municipi, que permetin la còmoda connexió amb bicicleta, del passeig del Mar amb Sant Joan i la via Verda.

La proposta dels nous trams de carril bici ha rebut una aportació econòmica de 150.000 euros del Servei Català de Trànsit, una subvenció que sumada als fons municipals necessaris, d’uns 100.000 euros, permetrà la realització d’aquest projecte, que es vol executar l’any vinent i mitjançant el qual se segueix fomentant al municipi la pacificació de la circulació i l’afavoriment de la mobilitat sostenible.

L’avantprojecte preveu dos nous trams. Un que recorrerà el carrer de Nàpols i que connectarà amb el passeig del Mar. Aquesta nova secció donarà continuïtat a la que, provinent de la via Verda, i des del Pont de Ferro, ja passa per la part inicial del carrer de Nàpols, però que ara finalitza coincidint amb l’avinguda de Catalunya.

El seu traçat tindrà cotinuïtat fins al passeig per la banda dreta del carrer de Nàpols (sentit platja) passant per davant de l’Institut de Palamós. Coincidint amb el tram que aquest carrer té entre l’avinguda del President Macià i el passeig del Mar, el carril bici passarà per una secció de plataforma única, en un àmbit que prioritzarà el pas de vianants i bicis, tal com preveu el projecte urbanístic de reforma integral d’aquest sector que s’executarà l’any vinent.

L’altre tram inclòs en aquest avantprojecte surt del passeig del Mar i pren el carrer de l’Avió. En el seu sector inicial, entre l’avinguda del President Macià i el passeig del Mar, es crearà un carrer amb circulació compartida, de manera que les bicicletes que vagin amb el mateix senitit que els cotxes comparteixen espai, mentre les bicis que van en sentit contrari, tenen un carril específic d’1 metre d’amplada.

En finaltizar el carrer de l’Avió, el carril bici passa per la plaça dels Països Catalans fins arribar al carrer d’Enric Vincke, on es farà un traçat amb paviment diferenciat a la vorera, fins arribar a la cruïlla amb el carrer dels Rentadors.

En aquest punt, el carril tindrà dues branques. La primera, ja s’ha inclòs dins les obres d’urbanització d’allargament del carrer d’Enric Vincke i, passant per davant de la futura estació d’autobusos, connecta, mitjançant el carrer Riera, amb el carrer d’Àngel Guimerà, a Sant Joan.

La segona branca també arribarà fins al carrer d’Àngel Guimerà, però en aquest cas passant pel carrer dels Rentadors i l’avinguda de la Llibertat. En aquest punt, i coincidint amb la futura obertura del nou tram del carrer d’Enric Vincke, l’avinguda de la Llibertat es convertirà en un carrer pacificat, amb un sol sentit de circulació, per la qual cosa una part de la calçada es convertirà en carril bici, sense eliminar places d’aparcament.

El nou projecte de carrils bici urbans també inclourà un punt de recàrrega de bicicletes elèctriques que s’ubicarà a la plaça dels Països Catalans.

 

Font: Ajuntament de Palamós

Foto: el tram de carril bici que actualment ja es troba ubicat a la part inicial del carrer de Nàpols.

Més informació

Publica un comentari