Palafrugell suspèn llicències en l’àmbit del PDU del litoral

El nou alcalde de Palafrugell, Joan Vigas (Som Gent del Poble), va apostar en el seu discurs d’investidura per revisar l’encaix de les llicències d’obres i edificabilitat prevista en els sectors municipals més sensibles del litoral, fins a final de mandat. I ho faran a través d’una moratòria d’un any, aprovada aquest dimarts pel ple, per a grans projectes en espais dels nuclis del litoral.

El pla director urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles al litoral de la Costa Brava, aprovat l’any passat, no va entrar a retallar o excloure drets d’edificació en cap parcel·la del terme, ja que el planejament urbanístic municipal (POUM) ja estava adaptat a l’ordenació del pla territorial parcial gironí. Però els nous projectes igualment s’han de sotmetre a la “normativa d’integració paisatgística” que emana del document, i en què imperen criteris restrictius en pro de la integració paisatgística.

Vigas aposta pel “diàleg amb els promotors, cas per cas, i no tant per retallar els aprofitaments urbanístics”, sinó pels “criteris de qualitat paisatgística, ambiental i de sostenibilitat”. Pel que fa a la durada de la moratòria, d’un màxim d’un any, coincidiria amb el període que queda per tancar el mandat, però el nou alcalde admet que “podria durar menys temps, potser sis mesos” només, si avancen les converses sobre alguns sectors que fa anys que resten latents, però que podrien aflorar en el moment que els propietaris decideixin.

 

Més informació

Publica un comentari