Nous manuals per a la gestió d’espècies invasores

El CREAF ha elaborat dos nous Manuals, per encàrrec del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, en el marc del projecte EXOCAT.

 

Manual de valoració i priorització d’actuacions de gestió d’espècies exòtiques invasores a Catalunya

El manual i l’aplicatiu excel de Valoració i Priorització d’Actuacions de Gestió d’Espècies Exòtiques Invasores pretén ser una eina, pràctica i senzilla, de recolzament a l’hora de valorar i prioritzar actuacions relacionades amb el control de les espècies exòtiques invasores. Va dirigit principalment a aquelles entitats i administracions que treballen en l’execució i/o valoració d’aquestes actuacions.

 

Manual per a l’anàlisi de riscos d’espècies exòtiques a Catalunya

Com a part de les estratègies de prevenció, l’avaluació del potencial invasor de les espècies exòtiques que poden arribar de nou a un territori o que hi presenten una història recent d’introducció és crucial en la lluita contra les invasions. Per aquest motiu, es presenta el protocol i l’aplicatiu excel annex d’Anàlisi de Riscos d’Espècies Exòtiques a Catalunya elaborat per a plantes, animals terrestres i animals aquàtics. Aquest protocol s’ha dissenyat seguint l’esquema d’avaluació del risc d’invasió de males herbes australià o Weed Risk Assessment (WRA, Pheloung et al., 1999), àmpliament utilitzat i testat, per a les plantes, i s’ha adaptat per a l’anàlisi de risc dels animals terrestres i aquàtics.

 

Més informació

Publica un comentari