Més recursos en prevenció i extinció per a una de les campanyes forestals més complexes del segle

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han trasmès un missatge de coordinació i d’unitat d’acció per reforçar de manera clara les polítiques de prevenció d’incendis forestals per protegir de forma activa les persones,els boscos, el paisatge i la biodiversitat de Catalunya. Amb un inici de campanya amb gairebé 4.000 hectarèes cremades en pocs dies i més de 250 incendis de vegetació en menys d’una setmana, la consellera Jordà i el conseller Elena han comparegut aquesta tarda al Parlament de Catalunya per exposar les actuacions que es porten a terme en matèria de prevenció i extinció d’incendis.

Per Jordà “Fer prevenció d’incendis forestals és actuar ambientalment per protegir i conservar els ecosistemes forestals del nostre país i garantir la salut de la biodiversitat. Perquè els nostres boscos deixin de patir, necessitem gestió i més gestió forestal. I no pararem de treballar incansablement per protegir els boscos, el paisatge i la biodiversitat de Catalunya”

Elena ha volgut incidir en l’increment de recursos destinats a l’extinció d’incendis: “Comptem amb més de 4.000 servidores i servidors públics que estaran abocats a garantir la seguretat del nostre entorn natural i amb una quarantena de mitjans aeris. Hem reforçat el cos de Bombers amb més de 500 contractes temporals per encarar l’etapa més crítica de la campanya forestal amb més garanties”.

 

 

Més informació

Publica un comentari