Àmbits
"Més o menys?" Recurs itinerant sobre l’eficiència energètica i l’energia solar fotovoltaica
“Més o menys?” es tracta d’un recurs itinerant sobre l’eficiència energètica i l’energia solar fotovoltaica que es cedeix als ens locals. És un recurs educatiu dirigit als escolars mitjançant tallers en els centres educatius, o bé de sensibilització dirigit a la ciutadania que visiti les agències d’energia i els punts d’informació energètica municipals. Hi ha disponibles 8 unitats. Cada unitat està formada per dues maletes: una sobre l’eficiència energètica d’enllumenats i electrodomèstics, i l’altra és una instal·lació solar fotovoltaica.
Materials disponibles amb el recurs:
– Manual de muntatge, ús, manteniment i dinamització.
– Annex 1 – Fitxa d’activitats per fer tallers per primària d’eficiència i estalvi energètic a casa
– Annex 2 – Fitxa d’activitats per fer tallers per secundària d’eficiència i estalvi energètic a casa
– Annex 3 – Fitxa d’activitats per fer tallers per secundària d’eficiència energètica i l’energia solar fotovoltaica a casa
– Imatge pels webs dels ens locals per anunciar el recurs.
– Disseny lona per anunciar el recurs a les seus de les agències d’energia i en els punts d’informació energètica municipals. Es pot adaptar el logotip. Preparat per ser imprès 2×1 m. El cost de la impressió va a càrrec de l’ens local. Veure model.
Ubicació del recurs:
Les unitats, per poder itinerar pels municipis de cada comarca, es troben repartides per les Oficines de transició energètica a la seu dels consells comarcals i també n’hi ha una a la Diputació de Girona.
Cost de la cessió
És gratuït.
Sol·licitud
Si l’ens local o l’entitat d’educació ambiental vol formalitzar una sol·licitud cal omplir el següent formulari, indicant les dates que poden interessar. Es respondrà per correu-e quines són les dates possibles per fer la cessió, o bé es facilitarà el contacte de l’Oficina comarcal de transició energètica que correspongui, en el cas que aquesta oficina ja tingui una de les unitats del recurs. També s’adjuntarà el document de préstec que caldrà signar. L’ens local o l’entitat d’educació ambiental ha de responsabilitzar-se de recollir les maletes i retornar-les. Una vegada finalitzada la cessió es rebrà un formulari de valoració dels resultats.
Recollida i devolució del recurs:
Per fer la recollida i devolució del recurs l’ens local o centre educatiu ha de quedar d’acord prèviament amb dia i hora amb el CILMA o bé amb l’Oficina comarcal de transició energètica que correspongui.
Al recollir el recurs cal signar una sol·licitud de préstec sobre les condicions i les dates acordades.
Les maletes fan aproximadament: 1,20 x 0,80 cm. la caixa amb la placa fotovoltaica i 75x45x45 cm. la caixa d’eficiència i per tant el trasllat amb un turisme es pot fer però cal que els seients de darrera siguin abatibles.