"Més o menys?" Recurs itinerant sobre l’eficiència energètica i l’energia solar fotovoltaica

“Més o menys?” es tracta d’un recurs itinerant sobre l’eficiència energètica i l’energia solar fotovoltaica que es cedeix als ens locals. És un recurs educatiu dirigit als escolars mitjançant tallers en els centres educatius, o bé de sensibilització dirigit a la ciutadania que visiti les agències d’energia i els punts d’informació energètica municipals. Hi ha disponibles 4 unitats. Cada unitat està formada per dues maletes: una sobre l’eficiència energètica d’enllumenats i electrodomèstics, i l’altra és una instal·lació solar fotovoltaica. A la darrera edició de la Setmana de l’Energia 2019, el CILMA va oferir la dinamització de dos tallers per a cada comarca. El resultat va ser de prop de 400 assistents.
Maleta A

Maleta B

Materials disponibles amb el recurs:
Manual de muntatge, ús, manteniment i dinamització.
Fitxa d’activitats per fer tallers per primària d’eficiència i estalvi energètic a casa
Fitxa d’activitats per fer tallers per secundària d’eficiència i estalvi energètic a casa
Fitxa d’activitats per fer tallers per secundària d’eficiència energètica i l’energia solar fotovoltaica a casa
Imatge pels webs dels ens locals per anunciar el recurs.
– Disseny lona per anunciar el recurs a les seus de les agències d’energia i en els punts d’informació energètica municipals. Es pot adaptar el logotip. Preparat per ser imprès 2×1 m. El cost de la impressió va a càrrec de l’ens local. Veure model.

Ubicació del recurs:
3 unitats es trobaran a les seus de les agències d’energia comarcals dels Consells Comarcals de l’Alt Empordà, Gironès i La Selva, també per poder itinerar pels municipis de la comarca.
1 unitat itinerarà per municipis o consells comarcals de les altres comarques de la demarcació gironina.

Cost de la cessió
És gratuït.

Sol·licitud

Per formalitzar la sol·licitud cal enviar un missatge electrònic a juditvila@ddgi.cat, tot indicant les dates que poden interessar. L’ens local ha de responsabilitzar-se de recollir les maletes i retornar-les a la seu de la Diputació de Girona.

Si l’ens local és de les comarques de l’Alt Empordà, el Gironès o La Selva, la sol·licitud l’ha de fer directament al seu Consell Comarcal. Si la sol·licitud la volgués fer un centre escolar, ho hauria de fer mitjançant el seu consell comarcal segons hagin establert.

En concret a la comarca de la Selva la reserva del recurs es pot fer mitjançant el següent enllaç

A la comarca de l’Alt Empordà es pot contactar amb Meritxell Frigola (mfrigola@altemporda.cat) ext 408 o Vera Torres (vtorres@altemporda.cat) ext 412, ambdues amb el telf: 972 50 30 88​.

I a la comarca del Gironès, ofereixen una primera sessió al centre escolar gratuïta i la segona amb un cost de 30 €. La persona de contacte és Josep Maria Medina josepmaria.medina@girones.cat

 

Recollida i devolució del recurs:
Per la recollida i devolució del recurs cal contactar amb CILMA (972426105 o cilma@cilma.cat) i quedar d’acord en el dia i l’hora. Actualment el recurs es troba a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona (Plaça Hospital, 6 de Girona).
Si l’ens local que ha de fer la recollida i devolució és de les comarques de l’Alt Empordà, el Gironès o La Selva, ha de quedar d’acord amb el seu consell comarcal.
Al recollir el recurs cal signar una sol·licitud de préstec sobre les condicions i les dates acordades.
Les maletes fan aproximadament: 1,20 x 0,80 cm. la caixa amb la placa fotovoltaica i 75x45x45 cm.​ la caixa d’eficiència i per tant el trasllat amb un turisme es pot fer però cal que els seients de darrera siguin abatibles.

 

Publica un comentari