L’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic 2021-2030 (ESCACC30) encara la recta final

La sessió de retorn del procés de participació de l’Estratègia Catalana d’Adaptació al Canvi Climàtic 2021-2030 (ESCACC30), celebrada el 29 de març, ha permès explicar els principals resultats del procés participatiu i la tramitació pendent de l’Estratègia fins a l’aprovació final per part del Govern de la Generalitat.

Des d’ara, i fins que el Govern disposi de l’ESCACC30 per a la seva aprovació, el mes de juliol, es concretaran les mesures i accions d’adaptació, així com la seva temporalitat, pressupost, responsable i calendari, en el si del Grup de Treball d’Adaptació. Aquestes es desplegaran en el Primer Programa de Treball 2021-2025.

El procés participatiu de l’ESCACC30 s’ha estructurat en tres etapes: una fase informativa inicial, l’hivern del 2020, per a millorar el coneixement de la ciutadania i la societat civil sobre els impactes del canvi climàtic a Catalunya; una de participativa, la primavera del 2021, amb seminaris amb persones expertes i sessions deliberatives, que han permès la ciutadania incidir en la definició i l’elaboració dels nous objectius i de les mesures d’adaptació a incloure; i finalment la sessió de retorn.

El procés de participació de l’ESCACC30 ha pivotat al voltant de tres eixos de debat vinculats a l’adaptació als diferents impactes del canvi climàtic: aigua, aliments i boscos; infraestructures; i agenda urbana-agenda rural). Pel que fa a la participació, 191 persones hi han intervingut a través de l’espai per a propostes, les sessions autogestionades i els qüestionaris en línia. El grup de participants més nombrós ha estat el de les administracions públiques, seguit del d’empresa i les universitats i centres de recerca. En total han sumat 72 entitats diferents.

 

Més informació

Publica un comentari