L’emergència climàtica i el foment del català, els dos reptes socials protagonistes dels Baldiri Reixac 2022-2023

La 45ena edició dels Premis Baldiri Reixac arriba en un context amb grans desafiaments socials: la progressiva desaparició del català entre els joves, la crisi d’imaginació per pensar sobre el futur, la falta de respostes coordinades davant l’emergència climàtica o l’extensió de totes les formes de violència i desigualtat. Davant d’aquesta incertesa i complexitat els Baldiri 22/23 proposenobrir camins de reflexió i aprenentatges a través de la llengua, la cultura i els arts dins els centres educatius.

Amb unes noves bases i un jurat també renovat, els Baldiri d’enguany presenten noves candidatures, obertes a qualsevol centre educatiu d’arreu del territori de parla catalana. Són les següents:

Premi Baldiri a l’escola transformadora: 1 premi de 3.000€. Adreçat a centres educatius amb equips compromesos, amb il·lusió i esperit crític que treballin amb la cultura, la llengua catalana i les arts per fer front als reptes socials i culturals actuals.

Premi Baldiri a projectes artístics (antiga categoria Baldiri Escola): 8 premis de 4.000€. Adreçat a projectes educatius que treballin per atendre l’emergència climàtica i/o el foment de la llengua catalana.

Premi Baldiri a experiències innovadores (antiga categoria Baldiri Experiències): 20 premis de 500€. Premiarà experiències educatives que fomentin l’esperit crític, la gestió emocional i la inclusió.

L’edició 2022-2023 estarà oberta fins al 26 de gener i destinarà 45.000 € a experiències d’aula creatives i innovadores.

L’any passat es van rebre 106 candidatures d’arreu del territori de parla catalana, de les quals se’n van premiar 30. Amb aquests premis, la Fundació Carulla té l’objectiu no només de premiar bones idees sinó de ser, alhora, canal d’inspiració per a altres escoles del territori. Per construir nous relats i imaginaris col·lectius des de l’arrel, des de l’educació.

Més informació i inscripcions

 

Publica un comentari