L’Ajuntament de Girona redueix l’ús de l’aigua a la ciutat davant l’alerta per sequera

L’Ajuntament de Girona ha començat a aplicar avui les mesures dictaminades per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per reduir l’ús d’aigua davant l’alerta per sequera que s’ha decretat en diverses conques, entre elles la del Ter. Des de finals de 2020 s’està registrant a Catalunya un llarg període de sequera que ha obligat a prendre mesures d’estalvi d’aigua per garantit el subministrament d’aquest recurs. Davant d’aquesta situació, el consistori ha determinat les mesures municipals que s’aplicaran a partir d’avui a la ciutat per fer front a l’alerta per sequera, seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya.

“Fem una crida a la ciutadania a actuar amb responsabilitat i intentar reduir el consum en tots els àmbits, especialment en els no essencials, per així evitar o retardar el màxim possible noves mesures restrictives en cas que no plogui. A l’Ajuntament serem especialment curosos en garantir l’equilibri entre la necessitat d’estalviar aigua i el manteniment dels usos previstos”, ha afirmat el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

Per una banda, l’estany del parc del Migdia, que es va buidar per fer tasques de neteja, de moment no es reomplirà, ja que no es permet l’ompliment total o parcial de llacs artificials. En la mateixa línia, les fonts ornamentals es mantindran obertes només en aquells casos on hi ha un circuit de recirculació de l’aigua.

També es limitarà la neteja amb aigua de la via pública a aquells casos que presentin un risc per a la salubritat pública. Per dur a terme les tasques de neteja es mantindran i potenciaran totes les altres tècniques, com és l’escombrat. També està prohibit utilitzar l’aigua per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire.

 

Més informació

Publica un comentari