L’Ajuntament de Girona instal·la tres noves reixes per filtrar l’aigua que desemboca als rius Ter i Onyar

L’Ajuntament de Girona ha instal·lat tres noves reixes per filtrar l’aigua que desemboca als rius Onyar i Ter amb l’objectiu d’evitar que residus com les tovalloletes o les compreses acabin al medi natural. Els treballs van finalitzar la darrera setmana i han anat a càrrec de l’empresa pública TRARGISA, explotadora del sistema de sanejament en alta de la ciutat.

Concretament, les reixes filtrants s’han emplaçat als sobreeixidors dels col·lectors propers a la plaça dels Països Catalans, al pont de l’Aigua i a la resclosa de Can Torres. El cost de les actuacions ha estat de 31.962,02 euros (IVA exclòs) i la instal·lació ha estat finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a través d’una atribució de recursos a l’Ajuntament de Girona.

L’objectiu dels treballs és impedir que els elements flotants impropis que transporten els col·lectors de sanejament públic acabin als rius Onyar i Ter durant els episodis de pluja intensa, quan els sobreeixidors dels col·lectors entren en funcionament per alleujar la xarxa.

Les reixes evitaran, en part, l’abocament de flotants al medi, però tot i així la conscienciació ciutadana és essencial i bàsica en aquesta matèria.

 

 

Més informació

Publica un comentari