L’Ajuntament de Girona incorporarà tecnologia LED en gairebé 3.000 lluminàries de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha iniciat la licitació d’un nou contracte per incorporar la tecnologia LED en un total de 2.773 lluminàries de la xarxa d’enllumenat públic exterior de la ciutat. En un termini de set mesos des que es formalitzi el contracte es faran 59 actuacions en diversos barris de Girona, prioritzant primer la substitució dels elements més antics, els que consumeixen més potència i els que requereixen un major manteniment. Concretament, s’actuarà als barris de l’Eixample, Carme-Vista Alegre, Barri Vell, Montilivi, Palau, Sant Narcís, Mas Xirgu, Pont Major, Pedret, Fontajau, Germans Sàbat, Can Gibert del Pla, Santa Eugènia, La Creueta, Avellaneda i Sant Daniel.

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una ciutat més eficient i més sostenible, donant continuïtat a la tasca duta a terme en els darrers anys. De fet, es tracta d’una de les actuacions més importants que s’ha fet per a la renovació de l’enllumenat, amb un pressupost base de licitació d’1.937.082,15 euros (IVA inclòs). L’última va ser l’any 2019 quan es van substituir, en una única actuació, un total de gairebé 700 lluminàries, repartides en 11 actuacions en diferents zones de la ciutat.

La substitució de les lluminàries i projectors de descàrrega per nous elements de tecnologia LED proporciona nombrosos avantatges. D’una banda, millora l’eficiència energètica de la instal·lació, redueix les emissions de CO2, i constitueix un important estalvi energètic i econòmic per a la ciutat. D’altra banda, suposa una millora de l’eficàcia i de les prestacions dels punts de llum. A més, els llums LED permeten ajustar els nivells lumínics a les necessitats de cada carrer, plaça o espai i ofereixen una il·luminació més uniforme i focalitzada, fet que fa sensació d’una millor il·luminació i percepció de major seguretat.

 

 

Més informació

Publica un comentari