L’Ajuntament de Girona aprova un pla de mesures d’eficiència energètica per als equipaments municipals

L’Ajuntament de Girona ha aprovat el Pla de mesures d’eficiència energètica per als equipaments i dependències municipals. Aquest té per objectiu fer front a l’actual situació de crisi climàtica i energètica, i posa el focus en el canvi d’hàbits en l’ús de l’energia. L’any passat, tot i haver reduït els consums en dos punts, l’augment de la despesa d’electricitat del consistori es va incrementar un 40,91% en un any. Això suposa un augment pressupostari de més d’1,5 milions d’euros.

Una de les accions del Pla és la creació d’una persona responsable a cada equipament perquè vetlli pel compliment de les obligacions, prohibicions i recomanacions sobre l’estalvi energètic definides en el document. Entre d’altres, hi ha les següents: limitar la calefacció a un màxim de 19ºC i l’aire condicionat a un màxim de 27ºC; reduir el nombre d’hores de funcionament dels sistemes de climatització; prohibir l’ús d’aparells addicionals de calefacció o ventilació; aprofitar sempre que sigui possible la llum natural i tancar els llums quan no es necessitin, i ventilar els espais a les hores que faci més calor a l’hivern i més fred a l’estiu per reduir les pèrdues energètiques. A més, les persones responsables rebran informes sobre l’evolució del consum energètic dels diferents equipaments amb la comparativa de dades d’anys anteriors per tal de tenir un control.

També es preveu contractar una persona assessora sobre energia perquè revisi tots els consums, ajusti potències, elabori les llistes de seguiment i control, i elabori un pla d’estalvi energètic municipal. Aquesta persona també haurà de donar suport en matèria d’eficiència energètica als serveis tècnics i estar en contacte i coordinació amb les persones responsables energètiques de cada equipament.

 

Més informació

Publica un comentari