La Selva invertirà 2,17 MEUR per millorar la gestió de residus comarcal

La planta de compostatge que gestiona el Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners es troba en ple procés de modernització. El motiu és que des del 2019 s’han anat fet diverses inversions. De moment, l’ens comarcal ja s’ha gastat 1,07 milions d’euros.

En aquest temps s’ha millorat el sistema de drenatge per les aigües pluvials, la coberta de les naus de maduració on s’hi emmagatzema la matèria orgànica en el procés de compostatge i s’ha construït un dipòsit nou de lixiviats amb una capacitat de 140 m3, fet que millora el seu manteniment posterior.

Ara, el projecte d’actualització i modernització de la planta continua amb inversions que ascendeixen als 2,17 milions entre el 2022 i el 2023. Algunes de les accions previstes per aquest any consisteixen en reduir la generació d’olors que es provoquen amb el compostatge i l’adequació d’un espai per a la post-maduració del compost. També s’automatitzarà la temperatura durant la maduració del compostatge amb un conjunt de sensors i monitorització de les mesures.

El 2023 les accions previstes se centraran en millorar l’eficiència energètica i reduir l’impacte ambiental d’aquest edifici.

 

Més informació

Publica un comentari