La recollida selectiva domèstica al Pla de l’Estany assoleix el 65% durant el mes de gener

El mes de gener del 2023 ha deixat unes xifres molt positives respecte al percentatge de recollida selectiva. Als 10 municipis en els que la gestió va a càrrec del Consell Comarcal del Pla de l’Estany el percentatge arriba al 58%, però si només es té en compte la part domèstica aquesta xifra s’enfila fins el 65%.

Nou mesos després de l’inici del nou sistema de recollida de residus al Pla de l’Estany les xifres corroboren que el canvi de model era necessari. Així, als municipis on el nou model ja està més avançat el percentatge de recollida selectiva domèstica se situa entorn al 80%. Durant el mes de gener a Esponellà i Fontcoberta han aconseguir el 79%, Camós i Porqueres, el 80% i a Serinyà s’ha arribat al 86%.

Jordi Burch, conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany destaca “l’esforç i la bona participació que estem tenint del nostres veïns i veïnes des de l’inici del nou sistema de recollida de residus”.

Per altra banda, a la resta de poblacions del Pla de l’Estany els percentatges són inferiors, bàsicament perquè el sistema de recollida encara no està implementat al 100%. A Cornellà del Terri la recollida selectiva s’ha situat al 58% durant el mes de gener, però si només es tenen en compte els veïns i veïnes de Cornellà que té com a sistema el porta a porta, aquest percentatge s’enfila fins el 81%, mentre que la resta de població que utilitza les àrees d’aportació tradicionals la recollida selectiva és només del 24%.

 

 

Més informació

Publica un comentari