La plataforma Forest HEAT, guanyadora dels premis Ruralapps 2022

La plataforma Forest HEAT, una aplicació d’accés multiplataforma per fer seguiment i gestionar en línia els consums de biomassa, així com els consums d’energia de les calderes d’instal·lacions de municipis o persones usuàries de la plataforma, desenvolupada en el marc d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya; i Honey.AI, un robot intel·ligent que esdevé un laboratori digital per anàlisis pol·líniques i de qualitat de la mel per al sector de l’apicultura, són les solucions tecnològiques guanyadores del Premis Ruralapps 2022. Aquest guardó l’atorga el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

La plataforma en línia Forest HEAT ha estat la guanyadora en la modalitat Ciència Ciutadana, i el robot intel·ligent Honey.AI el guanyador en la modalitat Professional.

El jurat, presidit per Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del DACC, i constituït per representants d’aquest Departament i d’Eurecat, ha seleccionat les candidatures guanyadores per a les dues modalitats del premi d’entre les tretze solucions presentades en aquesta novena edició, vuit en la categoria Professional i cinc en la de Ciència Ciutadana.

 

En la modalitat de Ruralapps Ciència Ciutadana:

La guanyadora ha estat Forest HEAT, una aplicació per seguir el consum de biomassa en línia i extreure’n indicadors, gràfics i informes personalitzats, desenvolupada en el marc d’un conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Aquesta plataforma ofereix també diversos indicadorsgràfiques i informes de les instal·lacions.

Els agents que intervenen al sistema són ajuntaments i particulars propietaris o titulars d’instal·lacions, els subministradors d’estellaempreses instal·ladores i empreses de serveis energètics que fan el seguiment de consum d’energia de les instal·lacions de biomassa.

La finalista ha estat el programari de comerç electrònic i l’aplicació Som la Bomba, de l’empresa Bomba Bomba, que ajuda els petits productors a vendre tant en el canal directe amb els consumidors com en el professional amb els distribuïdors. L’eina de gestió permet mostrar el catàleg de productes i les tarifes, i gestionar les comandes dels dos canals de forma diferenciada. Aquesta solució tecnològica ajuda a petits productors locals i distribuïdors del sector de l’alimentació a digitalitzar el seu negoci mitjançant Data Intelligence i automatització.

 

Més informació

 

 

Publica un comentari