Diputació i Generalitat posen en marxa una prova pilot per promoure l’accés responsable als espais naturals fluvials de la demarcació

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, i el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, Lluís Amat, han presentat aquest dilluns a Canet d’Adri una prova pilot d’informadors en espais fluvials de les comarques gironines. El programa es desplegarà durant els mesos de juliol i agost en gorgues i espais fluvials molt freqüentats a l’estiu per tal de promoure l’ús responsable d’aquests indrets protegits i evitar conductes incíviques.

Aquest nou servei constarà d’onze informadors, que estaran repartits a Canet d’Adri, Santa Pau, Vidrà, Camprodon, Sant Llorenç de la Muga, Albanyà, la Vall d’en Bas i Sales de Llierca i el riu Ter. D’aquesta manera, es reforçarà i ampliarà el dispositiu d’informadors que ja tenen alguns municipis i que financen els ajuntaments respectius, principalment als espais del riu Brugent (les Planes d’Hostoles, Vall d’en Bas i Sant Feliu de Pallerols) i la Vall de Bianya i Sadernes (Tortellà, Montagut i Oix i Sales de Llierca), entre d’altres.

La Diputació de Girona oferirà assessorament en la gestió de l’ús públic en gorgues de rius hiperfreqüentats i coordinarà el dispositiu d’informadors, tant en llocs de nova implementació com en els espais que ja disposaven de personal. La Fundació Emys, entitat ambiental sense ànim de lucre, s’encarregarà de portar a terme sobre el terreny aquesta coordinació, que té un cost de 18.000 euros i va a càrrec de la corporació.

El diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, ha subratllat: «La sobremassificació en espais naturals a la demarcació de Girona i a tot Catalunya és un problema que va en augment des de fa una dècada i que s’ha accentuat arran de la pandèmia. Totes les institucions hem de treballar conjuntament, com estem fent, per buscar solucions perquè la biodiversitat i l’entorn en aquests espais tan fràgils no en resultin perjudicats».

Per la seva part, la consellera Teresa Jordà ha explicat que «la prova pilot s’emmarca dins el pla de xoc endegat pel Departament per compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna amb les activitats d’oci i les activitats turístiques, la qual cosa es visualitza amb mesures com aquestes».

 

 

Més informació

Publica un comentari