La depuradora de Castelló d’Empúries estrena una planta solar fotovoltaica per millorar l’eficiència i la sostenibilitat

La planta solar fotovoltaica s’ha instal·lat a l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Castelló d’Empúries, situada a Empuriabrava. El propòsit d’aquesta actuació és fer un pas endavant cap a l’autosuficiència energètica de la planta i contribuir a una millor sostenibilitat ambiental.

Les obres, que han tingut una durada de dos mesos, han comportat una inversió de 108.869,20 euros, sense IVA. El finançament ha anat a càrrec de la unió temporal d’empreses (UTE) Servei de Sistemes de Sanejament en Alta CCB-ELA, formada per FACSA i Constructora de Calaf, a les quals el Consorci d’Aigües Costa Brava Girona té adjudicada la gestió dels sistemes de sanejament d’aigua en alta a la zona nord.

En total, s’han col·locat 234 plaques solars en una superfície de 1.200 m2, amb una potència total instal·lada de 105,3 kW. Per tal d’optimitzar-ne l’actuació, es van fer prèviament estudis que han permès dimensionar la potència de la radiació solar i localitzar la ubicació més adequada. En aquest sentit, les plaques estan instal·lades sobre estructures de formigó que permeten una inclinació dels mòduls, amb la qual cosa es redueixen les accions del vent, molt freqüents i importants a l’Alt Empordà.

La producció d’energia anual estimada és d’uns 156 MWh en autoconsum a la mateixa depuradora. Es calcula que això suposarà el 21,5 % del consum mitjà anual de l’equipament i contribuirà a una reducció important de la factura elèctrica. Durant l’estiu, es pot arribar fins a un màxim de 550 kWh/dia i a l’hivern a uns 300 kWh/dia.

 

Més informació

Publica un comentari