La ciutadania altempordanesa aposta principalment per l’energia solar fotovoltaica

El Consell Comarcal ja ha iniciat la redacció de l’anomenat Pla de transició energètica comarcal. Un document que estarà a punt durant el primer trimestre d’aquest any.

La redacció del pla s’ha iniciat després de la realització, l’any passat, de diferents taules de participació que han permès definir unes línies d’acció. El conseller comarcal delegat de l’Agència Comarcal de l’Energia i Clima, Agustí Badosa, explica que la tasca més important d’escoltar les necessitats de la comarca va concloure amb el vistiplau dels alcaldes i alcaldesses en el darrer Consell d’Alcaldies: «Ara hem de reflectir el futur que volem en un document amb accions a curt, mitjà i llarg termini».

A banda de les sis sessions de treball es van dur a terme amb tècnics, entitats, privats i alcaldes i alcaldesses, també es va realitzar una enquesta a la ciutadania d’on se n’han extret algunes valoracions. Així doncs, la ciutadania considera que un dels sectors amb més necessitat d’inversió pública pel que fa als reptes de la transició energètica és el transport, i en segon terme el sector industrial. La ciutadania també considera potenciar l’energia solar fotovoltaica principalment i l’eòlica terrestre. En aquest mateix sentit, les enquestes emfatitzen que l’energia renovable que genera més rebuig és l’eòlica marina. Pel que fa a l’autoconsum la majoria de la gent (un 41%) manifesta que no disposa de cap instal·lació d’autoconsum, però que en un futur li agradaria.

 

Més informació

Publica un comentari