El projecte «Cooperem» finalitza millorant la coordinació transfronterera en la prevenció i la gestió d’incendis forestals

La Diputació de Girona és una de les administracions implicades en aquest projecte, que va iniciar-se el gener del 2018 i ha comptat amb un pressupost de 2.556.505 euros.

Realitzat entre el gener del 2018 i el desembre d’enguany, i amb un pressupost total de 2.556.505 euros, dels quals 1.661.728,25 euros provenen del FEDER, el projecte ha servit per facilitar la cooperació en la gestió operativa d’emergències i la prevenció d’incendis, a la zona de l’Espai Català Transfronterer, d’alta vulnerabilitat.

El projecte «Cooperem» ha estat fonamental per a l’Alt Empordà i el territori, si es té en compte que el foc ha estat, des de sempre, un element estretament relacionat amb l’ecosistema mediterrani i, per tant, una amenaça real i permanent. En especial, ho ha estat en els últims anys, i en un context de canvi climàtic en què es donen grans incendis, més ràpids, intensos i difícils de contenir amb els mitjans actuals.

El diputat de Medi Ambient, Lluís Amat, ha intervingut aquest matí en la jornada de tancament del projecte POCTEFA «Cooperem» (Cooperació Operativa d’Emergències i Prevenció d’Incendis), que s’ha portat a terme a la seu del Departament dels Pirineus Orientals, a Perpinyà.

 

Més informació

Publica un comentari