El Govern anuncia una línia d’ajuts de 26,3 MEUR per millorar l’eficiència energètica dels allotjaments turístics

El sector turístic català podrà millorar l’eficiència energètica dels seus allotjaments mitjançant una nova línia d’ajuts de 26.320.460 euros. Ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, aquest matí a l’hotel Barcelona Catedral.

Els ajuts serviran per rehabilitar edificis destinats a allotjament turístic com ara establiments hotelers i de turisme rural, càmpings i apartaments turístics construïts abans de l’1 de gener de 2007. L’import de la subvenció es complementarà amb la inversió privada corresponent a cada projecte, de manera que es calcula que la inversió total estimada superarà els 50 milions d’euros.

L’objectiu és afavorir l’estalvi energètic, l’aprofitament de les energies renovables i la reducció de les emissions de diòxid de carboni. Les sol·licituds per optar a aquests ajuts es podran demanar al Canal Empresa a partir del 17 de gener i seran ateses per ordre de presentació fins que s’esgoti el pressupost.

Segons el conseller, amb aquestes inversions es pretén incrementar la competitivitat dels establiments, ja que són millores que ajuden a posicionar l’oferta”. “De fet, les dades ens diuen que 6 de cada 10 possibles visitants valoren que un establiment sigui ecofriendlyi, més del 30% pagaria més per allotjar-se en un espai d’aquestes característiques”, ha reblat Torrent.

En aquest sentit, el responsable d’Empresa i Treball ha afirmat que aquestes inversions “ajudaran a fer la transició cap a un model més responsable i sostenible i és imprescindible que ho fem de la mà amb el sector privat. Som una administració proactiva i volem ajudar a fer aquest pas que és necessari des d’un punt de vista de bé col·lectiu perquè totes aquestes mesures ajuden davant una situació d’emergència climàtica”.

Els beneficiaris podran ser persones físiques o jurídiques de naturalesa privada que siguin propietàries d’edificis destinats a allotjament turístic i que constin inscrits com a tal al Registre de Turisme de Catalunya; i empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’edificis destinats a aquest tipus d’allotjament.

Les actuacions subvencionables poden ser de tres tipologies:

  1. Tipologia 1: millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmica
  2. Tipologia 2: millora de l’eficiència energètica i ús d’energies renovables a les instal·lacions tèrmiques de calefacció, climatització, refrigeració, ventilació i aigua calenta (geotèrmica, biomassa i solar principalment)
  3. Tipologia 3: millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions d’il·luminació

 

Més informació

Publica un comentari