Subvenció de vora mig milió per fomentar la recollida selectiva al Pla de l’Estany

L’Agència Catalana de Residus ha atorgat una subvenció al Consell Comarcal del Pla de l’Estany per un valor aproximat de 500.000 euros. Es tracta d’una aportació econòmica vinculada als Fons Europeus Next Generation per a invertir en el servei de recollida selectiva. En aquest context, gràcies al mig milió d’euros s’ha pogut subvencionar l’adquisició del material necessari per al sistema porta a porta, així com millores tecnològiques relacionades amb el nou model de gestió de residus de la comarca.

A mitjans d’aquest mes de juny entrava en vigor a 5 municipis del Pla de l’Estany el porta a porta com a model de recollida de residus, tot i que les campanyes informatives i el repartiment de l’utillatge havien començat mesos enrere. La compra dels cubells del porta a porta, dels armaris per a la recollida als nuclis disseminats o la d’un camió bicompartimentat han estat possibles gràcies als 488.938 euros de la subvenció que l’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat al Consell Comarcal.

La subvenció, emmarcada en els Fons Next Generation, també ha permès, entre d’altres, adquirir càmeres de videovigilància per les àrees d’aportació, així com la implementació de recursos tecnològics com una aplicació per a dispositius mòbils o els sistemes d’identificació d’usuaris, pesatges, control d’accés i tancament electrònic de contenidors, per fer més efectiu el nou model de recollida.

 

 

Més informació

Publica un comentari