El Consell Comarcal del Pla de l’Estany projecta un parc de 4.500 plaques fotovoltaiques a l’abocador de Puigpalter

El Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha reservat unes parcel·les de l’abocador comarcal per fer possible el projecte d’una planta fotovoltaica. Aquesta futura instal·lació se situarà a l’abocador de Puigpalter i tindrà una extensió de prop de 26.000 metres quadrats.

El parc estarà ubicat a cavall entre els termes municipals de Banyoles i Porqueres. En concret, la planta solar fotovoltaica s’emplaçarà a l’extrem oest de Banyoles, en dues parcel·les clausurades de l’abocador comarcal, uns terrenys erms en els que hi ha enterrades deixalles i en els que actualment hi ha bales de palla. Es tracta d’una superfície erma i en la que no s’hi pot fer construir-hi res durant un període de 30 anys. En aquesta ínia el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Francesc Castañer ha recordat que “l’abocador de Puigpalter es troba en la darrera fase, ja que li queden uns 10 anys de vida útil. Per això, des del Consell hem volgut buscar alternatives per aquest espai que caldrà continuar mantenint durant els propers anys i en el qual no s’hi pot fer cap altra tipus de construcció”.

La planta fotovoltaica constarà de 4.446 plaques fotovoltaiques bifacials capaces de generar 3,62GW anuals, equivalents al consum de tot l’enllumenat públic de tota la comarca durant un any. La planta ocuparà una superfície total de 25.838 metres quadrats, dels quals 11.520 seran ocupats per les plaques.

 

Més informació

Publica un comentari