El Consell Comarcal del Pla de l’Estany adquireix dos camions bicompartimentats per fer més eficient la recollida porta a porta

Continua el procés de transició de la recollida selectiva al Pla de l’Estany iniciat el passat mes de juny amb l’entrada en vigor del servei porta a porta a bona part de municipis de la comarca. La darrera millora és l’arribada de dos camions bicompartimentats de 21 m3 de capacitat que permetrà agilitzar i millorar l’eficiència i la seguretat de la recollida de les diverses fraccions de residus.

A través dels Fons Next Generation de la Unió Europea s’han finançat 68.400 euros dels prop dels 240.000 euros que ha costat un dels dos camions bicompartimentats que aquesta setmana han iniciat les tasques de recollida porta a porta dels municipi de Porqueres, Camós, Cornellà, Fontcoberta, Serinyà i Esponellà i en les àrees de Palol de Revardit, Sant Miquel de Campmajor, Vilademuls i Crespià.

Els dos nous vehicles per a la recollida selectiva del Pla de l’Estany tenen com a principal característica que són camions bicompartimentats, és a dir que permeten recollir dos tipus de fraccions. Una de les fraccions és l’orgànica que correspon al 30% de la capacitat de la caixa, i el 70% restant correspon a les fraccions d’envasos i cartró. Això permet un servei més eficient, a l’hora que agilitza la recollida ja que permet recollir d’una passada dues fraccions de residus. En aquest context, el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany destaca que “dotar de bones eines als treballadors és indispensable per aconseguir que el servei funcioni i la renovació dels vehicles és un pas més però no l’últim ja que també millorarem properament amb infraestructures com les àrees tancades i els armaris pel porta a porta”

L’adquisició d’aquests dos vehicles és una passa més que fa el Consell Comarcal per tal d’oferir el millor servei possible després que el nou contracte entrés en vigor a principis d’aquest any. En aquesta línia, en els propers mesos s’ha d’incorporar un tercer vehicle, més petit, també bicompartimentat de 7 m3 de capacitat que cobrirà la ruta de Serinyà i Esponellà per així poder circular en els carrers més estrets d’aquests municipis.

 

Font: Consell Comarcal del Pla de l’Estany

Més informació

Publica un comentari