El Consell Comarcal del Baix Empordà aposta pel foment d’un turisme responsable

El Consell Comarcal del Baix Empordà, a través de la seva àrea de Turisme, està treballant pel desenvolupament d’estratègies turístiques sostenibles que ajudin a sensibilitzar el sector i a fomentar pràctiques turístiques respectuoses amb la gent, l’entorn i el patrimoni que caracteritza la destinació. En aquest sentit, s’ha elaborat un cartell que inclou un seguit de bones pràctiques en forma de decàleg que promouen un comportament responsable entre els turistes que visiten el Baix Empordà, destacant aspectes com el respecte a la cultura, el consum de producte local, la reducció de residus, l’ús de mitjans de transport sostenibles o la preservació de l’entorn, entre d’altres.

Totes les bones pràctiques són comunes a la realitat turística del Baix Empordà, tot i que s’ha posat especial atenció a certes necessitats que poden tenir els municipis de costa, els d’interior o els que formen part del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Així doncs, i entenent que les realitats d’uns i altres municipis poden ser diferents, s’han elaborat cinc versions del mateix cartell, destinant algunes de les bones pràctiques a cobrir aquestes necessitats concretes.

A més, aquest material s’acompanya de la guia de bones pràctiques “Al Baix Empordà apostem per un Turisme Responsable”, elaborada en format digital, la qual pretén ser una eina més de suport al sector per informar els visitants de les particularitats de la destinació i fomentar així comportaments responsables abans, durant i després de les seves estades. En la guia es diferencien certs apartats on s’accentua la necessitat d’adoptar una actitud responsable envers els possibles problemes que pot generar el turisme, o d’altres apartats més pràctics, on s’amplien les bones pràctiques definides als cartells i es faciliten recursos a l’usuari per actuar de manera sostenible.

 

 

Més informació

Publica un comentari