Subvencions per fomentar la identificació i esterilització dels animals de companyia i els serveis veterinaris externs en els municipis de menys de 10.000 habitants

El 30/04/2022, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha obert la convocatòria de subvencions per fomentar la identificació i l’esterilització dels animals de companyia i els serveis veterinaris externs en els municipis de menys de 10.000 habitants, per a l’any 2022.

La subvenció es pot sol·licitar per actuacions fetes l’any 2021.

Actuacions subvencionables

Línia 1: actuacions d’identificació i esterilització d’animals de companyia corresponents a:

  1. Actuacions d’identificació i esterilització d’animals de companyia que estiguin en un centre d’acollida inscrit al Registre de nuclis zoològics de Catalunya.
  2. Actuacions d’identificació i esterilització de gats que formin part d’una colònia controlada, entenent com a tal la localització autoritzada per l’ens local en què viuen de manera habitual un grup de gats no socialitzats amb els éssers humans.
  3. Actuacions d’identificació i esterilització d’animals de companyia mitjançant campanyes promogudes per ens locals o entitats de protecció i defensa dels animals adreçades a la població.

Línia 2: contractació de professionals veterinaris col·legiats per a la realització d’actuacions d’inspecció i vigilància, assessorament tècnic i suport relatives a animals de companyia o al control de nuclis zoològics en municipis de menys de 10.000 habitants que no disposin de personal veterinari propi. La contractació la pot fer l’ajuntament mateix o bé el consell comarcal o l’entitat local supramunicipal a qui l’ajuntament hagi cedit les competències d’inspecció i vigilància.

Si sou una entitat de protecció i defensa dels animals, podeu sol·licitar la subvenció per a les actuacions de la línia 1 i cal que estigueu inscrits al Registre d’associacions de protecció i defensa. La tramitació de la sol·licitud cal fer-la a través de Tràmits gencat.

Si sou un ens local, podeu demanar la subvenció per a les actuacions de la línia 1, independentment del nombre d’habitants del municipi; i per a la línia 2, només si teniu menys de 10.000 habitants. Heu de sol·licitar-la a través de Tràmits de l’EACAT, i en el Catàleg escollir en el servei ACC – Subvencions per fomentar la identificació i esterilització dels animals de companyia 2022.

 

 

Més informació

Publica un comentari