Constituida la Xarxa d’Oficines comarcals de Transició Energètica

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, acompanyat per la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha presidit aquest dimecres la primera reunió plenària de treball de la Xarxa d’Oficines comarcals de Transició Energètica. Un acte que ha servit per formalitzar la posada en marxa de les 41 oficines comarcals, que s’han constituït durant la segona meitat del 2022, i que neixen com “una eina imprescindibles per fer arribar la transformació verda arreu del país” i per acompanyar els ciutadans en aquest procés de transició.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha destacat que aquesta xarxa “permetrà donar tot el protagonisme que es mereix el món local”, assegurant que el canvi energètic “arriba arreu i adaptat a lesnecessitats de cada territori”. “Volem que el model d’energies renovables que estem desplegant sigui equilibrat, que cohesioni el territori i no el divideixi i que sigui fruit de grans acords i grans consensos”, ha constatat el president. I per aquest motiu ha posat en valor “el paper determinant” d’aquestes oficines a l’hora d’ordenar el canvi, “una transformació que sovint genera dubtes, però que en el fons esdevé una oportunitat per disposar d’una energia més neta i més democràtica”.

La trobada, celebrada avui al Palau de Pedralbes de Barcelona, ha comptat amb la participació també de la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas i López; de la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, així com dels tècnics de les 41 oficines que hi ha constituïdes, i ha servit per concretar els objectius i l’agenda de treball per a aquestes entitats per a l’any 2023.

En una atenció davant els mitjans de comunicació, Aragonès ha reiterat que “el compromís del Govern amb les energies renovables és inequívoc” i que hi ha una “aposta decidida que vol recuperar tot el temps perdut en la darrera dècada”. “El nostremodel energètic ésmés verd, més distribuït, més participatiu i més democràtic i des del Govern de la Generalitat l’estem impulsant des del minut 1 de la legislatura”, ha declarat.

 

Més informació

Publica un comentari