Compte enrere per a l’entrada en funcionament del sistema de recollida porta a porta a bona part del Pla de l’Estany

El proper mes de juny està previst que s’iniciï la recollida de residus porta a porta als municipis de Camós, Cornellà de Terri, Fontcoberta, Esponellà i Serinyà, dins del nou contracte del servei adjudicat recentment a la comarca. D’altra banda als municipis de Porqueres i una part de Camós, on ja es fa el Porta a Porta des del 2018, es portarà a terme un canvi del calendari de recollida per harmonitzar-lo amb la resta de municipis.

El nou model de sistema de recollida de residus a la comarca comporta una sèrie de canvis que són la primera passa per millorar el percentatge de recollida selectiva a la comarca, ara estancada al 44% dels residus recollits, i que seguirà durant als propers mesos amb la implantació d’àrees tancades de contenidors a diversos municipis.

La proposta de canvi del sistema tradicional de contenidors és el primer pas per aconseguir l’objectiu d’augmentar el percentatge de recollida selectiva fins al 60% que marca la Unió Europea i disminuir, així, les tones que s’envien a l’abocador.

 

Més informació

Publica un comentari