Completats els treballs de prevenció d’incendis forestals al corredor d’infraestructures del Llobregat d’Empordà

Ja s’han executat tots els treballs previstos durant l’any 2021 per reduir la vegetació en diversos punts estratègics del corredor d’infraestructures del Llobregat d’Empordà (N-II i AP 7) i protegir els municipis de la comarca i el massís de l’Albera davant el risc d’incendis forestals. Han estat dues actuacions que s’han portat a terme els darrers mesos i que han anat a càrrec del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

L’actuació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha estat de 25,5 hectàrees de treballs forestals i vuit quilòmetres d’arranjaments de vials forestals amb un cost total de 62.712,16 euros; per la seva part, l’actuació de la Diputació, de 85 hectàrees de superfície i amb un cost de 114.186,97 euros, s’ha focalitzat en la zona de Sant Martí del Forn de Vidre (terme municipal de la Jonquera) i en la dels Banys de la Mercè, que afecta Capmany, Biure i Darnius.

En tots dos casos, els treballs efectuats han estat l’aclarida d’arbres morts, malalts o mal conformats, l’estassada de matoll, la poda i el trossejat de les restes vegetals generades. L’objectiu perseguit ha estat trencar amb la continuïtat horitzontal i vertical del combustible per disminuir la intensitat del foc en reduir el combustible disponible.

Es tracta de les darreres accions d’aquest tipus emmarcades en el projecte «Cooperem» (Cooperació Operativa d’Emergències i Prevenció d’Incendis), que ha estat operatiu durant quatre anys (2018-2021) amb el propòsit de desenvolupar una política conjunta en matèria de prevenció i gestió de catàstrofes a la zona transfronterera.

El projecte és el resultat de la unió d’esforços i la col·laboració dels departaments d’Interior – Bombers i d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, el Service Départamental d’Incendie et de Secours des Pyrénées-Orientales, el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, l’Office National des Forêts i el SIVU des Albères.

 

 

Més informació

Publica un comentari