Breda i Riudellots de la Selva implanten la taxa justa de residus aquest 2022

Els municipis de Breda i Riudellots de la Selva implanten la taxa justa de residus aquest 2022 i Vilobí d’Onyar l’aplicarà el 2023.

L’any 2021, el Consell Comarcal de la Selva va treballar en l’establiment d’una Ordenança fiscal comarcal de referència de la Taxa Justa de residus, un mecanisme que posa a disposició de tots els municipis de l’àmbit de delegació de l’ens. Després de la sessió plenària celebrada aquest dijous, els municipis de Breda i Riudellots de la Selva implantaran la mesura, mentre que Vilobí d’Onyar l’aplicarà durant l’exercici anterior.

En concret, la Taxa Justa de residus és la taxa de gestió de residus municipals que grava o bonifica els productors de residus en funció del seu comportament ambiental, incentivant d’aquesta manera la recollida selectiva i promovent la reducció de la generació de residus. Al territori selvatà, aquesta taxa compta amb una quota fixa que representa la cobertura del servei prestat i, d’altra banda, amb una quota variable en la qual s’apliquen les fraccions comptabilitzades segons el comportament ambiental de cada usuari.

Més informació

Publica un comentari