El Baix Empordà avança cap a la mobilitat sostenible

En la segona convocatòria de la Taula de la Mobilitat del Baix Empordà, celebrada el 12 de juliol, s’han presentat les propostes de la Generalitat pel que fa a millores del transport públic a la comarca. A part de millores i ajustament dels serveis existents, es proposa implantar el Transport a la Demanda amb tres línies al voltant de La Bisbal d’Empordà i tres més al voltant de Torroella de Montgrí. Es tracta d’iniciatives en fase d’anàlisi, tot i que es preveu que s’implantin abans de finals d’any. També s’ha exposat la proposta d’estudi d’integració tarifària de la comarca del Baix Empordà a l’ATM de Girona, que caldrà consensuar no només amb el consorci sinó també amb tots els ajuntaments de la comarca.

S’ha fet una breu síntesi del Procés de Cocreació celebrat el mes de març i enfocat al disseny d’un model de mobilitat sostenible a l’horitzó 2030, i s’han presentat els primers resultats del Pla de desplaçament d’empresa que analitza la mobilitat de 550 treballadors (la suma dels treballadors del mateix Consell Comarcal i l’Ajuntament, Jutjats i l’Institut de la Bisbal d’Empordà). Aquest projecte té com a finalitat proposar accions per tal de promoure un canvi en la mobilitat obligada dels treballadors públics de la Bisbal d’Empordà i que sigui exemplificador per altres administracions i empreses.

Respecte als projectes impulsats des de l’Oficina de transició energètica del Baix Empordà, s’ha presentat la proposta de cotxe elèctric compartit que ja han iniciat alguns ajuntaments; els resultats de l’estudi BEmobi, encarregat per la Diputació de Girona, amb propostes de mobilitat sostenible a la comarca, i l’acció comarcal per la Setmana de la Mobilitat sostenible que consisteix a restringir durant un dia la circulació motoritzada en un carrer, prioritza-hi l’ús de vianants i bicicletes i celebrar-hi alguna activitat. Tot plegat ha de servir per obrir debat sobre aquestes qüestions i testar els efectes i metodologies utilitzats, de manera que puguin plantejar-se en altres zones i se’n pugui estudiar la consolidació.

El conseller comarcal de Sostenibilitat i Acció Climàtica, Marc Calvet, ha destacat que “ja ens trobem més a prop d’iniciar aquestes accions que ens han de servir per millorar el transport de la comarca cap a una mobilitat sostenible, prioritzant la mobilitat a peu, en bicicleta, el transport públic i els vehicles elèctrics o d’hidrogen”.

 

Font: Consell Comarcal del Baix Empordà

Publica un comentari