Acció Climàtica amplia en 65 milions d’euros la línia d’ajuts per a l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ampliarà en 65 milions d’euros la línia d’ajuts per l’impuls per a la mobilitat sostenible MOVES III, destinada a subvencionar l’adquisició de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. La convocatòria es va obrir el passat 2 d’octubre amb un pressupost inicial de 65 milions d’euros, i des d’aleshores s’han rebut 7.748 sol·licituds d’ajut per a l’adquisició d’un vehicle, i 4.052 peticions d’ajut per a la instal·lació de punts de recàrrega.

L’ampliació del pressupost d’aquesta mesura, dotada amb recursos provinents dels fons europeus Next Generation, permetrà cobrir totes les sol·licituds que s’havien rebut fins el moment, i dona capacitat per seguir abordant la renovació del parc automobilístic de Catalunya per fer-lo més net i eficient, i per dotar-lo de la infraestructura de recàrrega adequada. La línia destinada a la renovació de vehicles ja ha consumit un 106% del pressupost inicial, mentre que la línia destinada a instal·lar infraestructura de recàrrega ja supera el 125% del pressupost inicial. Els nous recursos disponibles es repartiran de manera equitativa entre les dues línies.

 

 

Més informació

Publica un comentari