Com adherir-se

ADHESIÓ AL CILMA

Per la vostra incorporació al CILMA, únicament, cal que mitjançant acord de Ple de la vostra corporació local, expresseu aquesta voluntat, n’accepteu els estatuts i nomeneu un representant de l’entitat a l’Assemblea General.

ALTRES ADHESIONS

Carta d’Aalborg

Els ens locals teniu l’opció -prèviament a l’adhesió del CILMA- d’adherir-vos a la Carta d’Aalgorg. La seva signatura compromet als pobles, ciutats i països europeus a impulsar processos d’Agenda 21 Local i a desenvolupar plans d’acció a llarg termini que permetin avançar a les comunitats locals cap a un desenvolupament més sostenible.

Programa de Suport a la Redacció dels Plans d’Acció Local per a la Sostenibilitat -PALS- o Agendes 21

Després de l’adhesió al CILMA, els ens locals podeu adherir-vos al Programa de Suport a la Redacció dels Plans d’Acció Local per a la Sostenibilitat -PALS- ofert per la Diputació de Girona. El programa facilita als ens locals la metodologia necessària i un ajut econòmic per redactar un Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat en el procés d’elaboració de l’Agenda 21 Local amb la participació de totes les empreses, institucions, entitats i ciutadania en general.

Manifest dels municipis gironins contra el canvi climàtic

Un total de 62 ens locals (entre ajuntaments i consells comarcals) de les comarques de Girona es van adherir al manifest, el qual recull, entre d’altres, el compromís dels ens locals de reduir les emissions de CO2, de conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre aquest procés, així com la priorització d’accions contra el canvi climàtic derivades del programa de l’Agenda 21. També es demana a la Comissió Europea i a les administracions nacionals i autonòmiques el finançament necessari per poder implementar accions concretes.

El Pacte d’Alcaldes – The Convenant of Mayors

El Pacte dels Alcaldes és el principal moviment europeu entre les autoritats locals i regionals en la lluita contra el canvi climàtic. Es basa en un compromís voluntari dels signants per complir la reducció de més del 20% de CO2 per al 2020, mitjançant la creació de plans d’acció per a l’energia sostenible, en favor de les fonts d’energia renovables i les tecnologies de millora de l’eficiència energètica. Més de 2.500 pobles i ciutats europees ja s’hi han adherit.

_Ens adherits


 

 
Amb el suport de:

Pujada Sant Martí, 4-5 - 17004 - Girona - Tel.972 185 183 - cilma@cilma.cat - nota legal