Xerrades als Centres de Fauna (CF) del Dept. de Territori i Sostenibilitat durant la Setmana de la Natura

En motiu de la Setmana de la Natura, s’han organitzat unes xerrades al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge
Aquests centres tenen com a funcions principals i originàries rehabilitar i alliberar, en les millors condicions possibles, els exemplars de les espècies de la fauna autòctona protegides, tot analitzant les causes de mortalitat, i participar en programes de cria en captivitat i conservació ex situ.
A continuació trobareu informació de cada jornada:
Divendres 2 de juny – Centre de Fauna de Torreferrussa. Parlaran sobre el retorn del llop a Catalunya, la conservació de la fauna urbana i el projecte EduCAR (el programa de sensibilització i educació ambiental del Cos d’Agents Rurals)
Dimarts 6 de juny – Centre de Fauna de Vallcalent. Parlaran sobre els necròfags: evolució i estat actual de les poblacions, el projecte de reintroducció del voltor negre al Prepirineu, els beneficis ecosistèmics dels necròfags i les interaccions entre els voltors i el bestiar domèstic.
Dimecres 7 de juny – Centre de Fauna de Torreferrussa.  Parlaran sobre les rapinyaires a Catalunya, la conservació de les libèl•lules, els Centres de Fauna com a eina educativa, presentaran el Centre Camadoca i parlaran sobre “Creativitat, innovació i comunicació”.
Dijous 8 de juny – Centre de Fauna del Pont de Suert. Parlaran sobre el tritó del Montseny, el programa LIFE tritó del Montseny i les patologies en poblacions salvatges d’amfibis.
Divendres 9 de juny – Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà. Parlaran sobre les espècies de vertebrats marins i com identificar-los, quan i on veure ocells a Catalunya, sobre el seguiment de les poblacions de l’os bru a Catalunya i sobre la distribució actual de la llúdriga a Catalunya.

Publica un comentari