Vídeo dels 10 anys del Pacte dels Alcaldes a comarques gironines

Des del CILMA hem elaborat un vídeo per donar a conèixer el nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, també per fer balanç general de que ha significat la iniciativa a les comarques gironines des de l’any 2009, en que més de 207 municipis de les comarques gironines estan adherits al Pacte dels Alcaldes, la gran majoria amb un PAES aprovat. 

A partir de l’any 2015, l’Oficina del Pacte dels Alcaldes (COMO) va actualitzar el compromís amb el nou Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia amb l’objectiu de reduir les emissions un 40% per l’any 2030 i incorporar l’adaptació al canvi climàtic.

Al ser prop de l’any 2020 cal promoure que els municipis actualitzin el compromís amb el nou objectiu 40/30 i incorporin l’adaptació al canvi climàtic en els documents PAESC. Per això s’han plantejat noves eines de suport als municipis. Diputació de Girona ha obtingut una guia d’accions per a mitigar el canvi climàtic. En el marc del projecte ECTAdapt s’està finalitzant l’anàlisi de la vulnerabilitat que permetrà als ens locals disposar d’aquesta informació per a la redacció dels PAESC. També des del CILMA s’obtindrà una guia d’accions concretes d’adaptació al canvi climàtic adreçades als ens locals, i una metodologia per a la redacció dels PAESC.

Amb aquest vídeo es vol fomentar que els responsables municipals actualitzin el compromís 40/30, així com sensibilitzar a la ciutadania per animar-la a emprendre accions a títol individual tant des de l’àmbit domèstic com el de serveis.

Us animem a penjar el vídeo a les vostres webs institucionals i retransmetre’ls pels canals públics i si es disposa, a les TV locals, per sensibilitzar i emprendre accions. Per això tenim disponible un banner que us podeu descarregar.

Vídeo

 

 

 

Publica un comentari