Setmana Europea de l’Energia 2015

Campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l’institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida

Durant els mesos de maig, juny i juliol es realitzaran diferents activitats arreu del territori adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya. En aquesta web podreu trobar tota la informació i el calendari d’activitats:

Més informació de les activitats programades i del concurs instagram: http://icaen.gencat.cat/setmanaenergia

Publicació d’un anunci en premsa amb informació dels municipis

gironins adherits 

 

 

Ponències i materials del taller realitzat el 9 d’abril de 2015 “Com interpretar la factura elèctrica i avaluació energètica a les llars”  

Presentació per realitzar una xerrada a la ciutadania; Documents tècnics per a realitzar les avaluacions energètiques a les llars; Instruccions per la utilització dels equips d’estalvi energètic Efergy, que cedim gratuïtament als ens locals; Material de sensibilització: Roda-imant de l’energia amb consells d’estalvi energètic.

 

Missatges amb consell d’estalvi 

Per completar els materials de sensibilització de la Setmana de l’energia i en concret de les avaluacions energètiques a les llars, us oferim on-line diferents missatges amb consells per ubicar a les llars o en equipaments municipals.

Com veureu són consells d’estalvi energètic, de reciclatge i d’estalvi d’aigua que s’han aprofitat d’una campanya interna realitzada a l’edifici de la Diputació de Girona. També hi ha una nova imatge que pot ubicar-se a l’entrada dels edificis i cases que per part dels habitants de la llar o dels usuaris dels equipaments municipals estan duent a terme bones pràctiques energètiques.

Cada ens local pot reproduir lliurament els diferents missatges amb les mides recomanades en el format que més li convingui (cartró, vinil, adhesiu,…).

Els missatges que hi trobareu són els següents:

-A l’entrada de les llars i equipaments “- Energia consumida, + Diners estalviats, Informa-te’n a l’Ajuntament”

-En els interruptors de la llum “Apagar el llum és una idea brillant” o “Quan surtis no t’oblidis de mi”

-En els termòstats “Un sol grau marca la diferència”

-A fora els ascensors “T’esperen uns esglaons per millorar la teva salut”

-Dins els ascensors “Les excuses no cremem calories”

-Per la pantalla d’ordinador “Perquè tothom mereix un descans… apaga’m quan marxis”

-A les aixetes “Aquesta gota compta, i aquesta també…”

-Per a les cuines i les zones d’office “Menjar bé, per sentir-te millor” , “Qui tingui més fibra guanya”, “Redueix, recicla, reutilitza i torna-hi!”

-Per a les zones d’estudi i despatx “Recicla el paper i faràs molt pel planeta”

Publica un comentari