Publicació de bones pràctiques per la reducció del malbaratament alimentari

El projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què participa l’Agència de Residus de Catalunya com a soci, destaca en un fulletó les 14 millors pràctiques europees contra el malbaratament alimentari, triades d’entre 85 propostes.

Les experiències seleccionades recullen veus de tots els sectors de la cadena alimentària: sector primari, indústria agroalimentària, redistribució d’excedents, consumidors i educació.

Les bones pràctiques triades a Catalunya són:

Pesa i Pensa. És un projecte educatiu que pretén sensibilitzar sobre el problema del malbaratament alimentari als menjadors escolars per recuperar el valor dels aliments i canviar la mirada dels infants perquè siguin uns consumidors responsables en el futur. La metodologia del projecte permet fer corresponsables els nens i les nenes de decisions com si cal repetir un plat sencer o bé agafar més pa o més fruita.

Pont Alimentari. El projecte realitza una diagnosi dels aliments que es llencen amb les empreses que provenen del sector de la distribució d’aliments al detall, el càtering i la restauració. S’identifiquen propostes de millora per reduir el malbaratament i, finalment, es crea una xarxa d’interacció (pont) entre aquestes empreses i entitats socials de suport a col·lectius vulnerables de Barcelona per aprofitar els aliments que estan en bon estat.

Les experiències publicades seran la base dels Plans d’Acció per la prevenció del malbaratament alimentari que es dissenyaran a nivell regional amb la implicació d’un comitè estratègic regional que aplega més de 40 organitzacions que treballen per la reducció del malbaratament a Catalunya. Aquestes estratègies s’estan treballant durant la tardor i es preveu que a l’inici de 2019 ja es podrà disposar d’un Pla Català per a la Prevenció del Malbaratament alimentari.

Publicació de bones pràctiques per la reducció del malbaratament alimentari

 

Publica un comentari