Prova pilot del Sistema de Retorn d’envasos de begudes a Cadaqués

Al municipi de Cadaqués (Girona), del 15 d’abril al 30 de juny, s’implantarà temporalment un Sistema de Retorn d’Envasos amb el qual es pretén valorar els resultats i contribució a les actuals taxes de recollida selectiva, i comprovar la qualitat dels materials recollits. Per això s’establirà un dipòsit de 5 cèntims per a aigües, sucs, refrescos i cerveses en llaunes o en ampolles de plàstic de menys de 3 litres i d’un sol ús, que es retornarà quan l’envàs sigui retornat pel ciutadà.A Catalunya, es consumeixen cada dia 9 milions d’envasos de begudes d’un sol ús. Dels quals 3,5 es recuperen, per la qual cosa encara hi ha un alt potencial per recuperar.

Aquesta prova pilot compta amb la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que farà el seguiment i avaluació dels resultats.

La implantació temporal a Cadaqués mostrarà com funciona un Sistema de Dipòsit Devolució i Retorn (SDDR) a la pràctica real i, amb tota seguretat, esperem resultats positius d’un sistema que ja funciona de manera òptima als 40 països i regions del món on s’estan assolint taxes de recollida selectiva de fins al 98,5%.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Més informació: Fundació Prevenció Residus i Consum

Publica un comentari