Presentació de l’exposició del Life Tritó Montseny

El tritó del Montseny (Calotriton arnoldi) és un organisme únic i endèmic del Montseny. Malauradament, es considera un dels amfibis més amenaçats d’Europa: les seves poblacions són escasses i l’hàbitat que ocupa molt limitat, resultant molt vulnerable als efectes del canvi climàtic. La Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN) l’ha catalogat com “en perill crític”.

El projecte Life Tritó Montseny neix de la necessitat de protegir el tritó del Montseny. Promou una cinquantena d’accions per garantir la conservació d’aquesta espècie i el seu hàbitat. Aquestes accions es duen a terme bàsicament al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, així com en tres centres de cria. La Diputació de Barcelona coordina aquest projecte, en què també participen com a socis la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, el Zoo de Barcelona i Forestal Catalana.

En aquest marc es presenta l’exposició “El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!”, la qual pretén presentar, de forma divulgativa, els valors del tritó del Montseny per a la conservació, la seva problemàtica i les solucions suggerides des del projecte Life Tritó Montseny.

Aquesta exposició té un caràcter itinerant i recorrerà els 18 municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Es podrà visitar al Casal de Cultura fins el dia 9 de juliol del 2018.

Programa de la jornada

 –         Presentació del projecte a càrrec d’en Daniel Guinart, coordinador del projecte Life Tritó Montseny i director del Programa de Conservació del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

–         Visita guiada a l’exposició “El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!”, de la mà de la Maria Barrachina, tècnica de la Reserva de la Biosfera del Montseny.

Data: dimecres 20 de juny de 2018

Hora: 19 h

Lloc: Casal de Cultura. Pg. de les Escoles, s/n (Montseny)

Publica un comentari