Setmana de l’Energia 2019

educació ambiental cilma medi ambient natura

educació ambiental cilma medi ambient natura

Setmana de l’Energia 2019 – L’apoderament energètic. Com podem fomentar la participació en energia?

Del 17 al 21 de juny se celebra la Setmana de l’Energia 2019, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació que pretén sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l’Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

I vol promoure accions relacionades amb la transició i l’apoderament energètica i el canvi climàtic a celebrar durant els mesos de maig, juny i juliol del 2019.

Durant els mesos de maig, juny i juliol es realitzaran diferents activitats arreu del territori adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya. En aquesta web podreu trobar tota la informació i el calendari d’activitats.

El missatge principal de la campanya aquest any és la Transició energètica de Catalunya, on es passarà de l’actual model de consum i producció energètica a un nou model que permeti l’apoderament del ciutadà:

· Pot produir energia, a part de consumir-ne

· Pot participar en les polítiques energètiques de Catalunya

· Pot gestionar la seva pròpia demanda i consum energètics perquè ja té les eines per fer-ho.

Recordeu que els municipis i consells comarcals de la demarcació de Girona podeu sol·licitar només els de l’àmbit Catalunya i de l’àmbit de Girona, recursos oferts per ICAEN, Diputació de Girona i CILMA. Els recursos consisteixen en jocs de gran format, exposicions, tallers i cessió de materials. Tots ells s’atorgaran per ordre d’arribada de les sol·licituds, per tant és important fer la sol·licitud el més aviat possible. El termini és el 12 d’abril.

Aquest any tenim quasi els mateixos recursos de l’any passat i com a novetats tenim: el Taller “Més o menys?” que es farà a partir d’un recurs itinerant sobre eficiència energètica i energies renovables que hem fabricat, la cessió d’un luxímetre i la possibilitat de fer un acte sobre la mobilitat elèctrica.

Una vegada feta la sol·licitud i rebudes les adjudicacions per part de les institucions organitzadores, els ajuntament i consells comarcals heu de publicar les activitats organitzades a l’agenda.

Recordeu que organitzar almenys una activitat durant aquests mesos dóna compliment al Pacte dels Alcaldes pel fet d’organitzar jornades de l’energia dirigides al ciutadà.

A continuació els enllaços per poder accedir a tota la informació:

1. Formulari d’adhesió i participació: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/adhesions/formulari-dadhesio/

2. Recursos d’àmbit de Catalunya: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/recursos/ambit-territorial-catalunya/

3. Recursos d’àmbit de Girona: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/recursos/ambit-territorial-girona/

4. Formulari de sol·licitud de recursos: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/adhesions/

5. Publicació de les activitats a l’agenda: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/agenda-dactivitats/formulari-activitats-se/

 

Publica un comentari