Premi Medi Ambient CILMA 2017

El Premi Medi Ambient CILMA 2017 l’ha guanyat l’Ajuntament de Torroella de Montgrí – l’Estartit per la seva actuació “Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera”. Aquesta actuació és la que ha rebut més vots dels ciutadans, que després de visualitzar-ne els vídeos, van poder votar en línia durant 1 mes, entre el 15 de juny i el 15 de juliol, per escollir l’actuació nominada més interessant. En el marc de la celebració de l’Assemblea General del CILMA del passat 7 de setembre, es van lliurar els diplomes de participació.

El Premi Medi Ambient CILMA té com a objectiu reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va tenir en compte diferents criteris per valorar les propostes: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació. Enguany, s’hi van presentar 8 actuacions, cinc de les quals van ser nominades pel jurat i cadascuna va ser premiada amb l’elaboració i difusió d’un vídeo.
Els ajuntaments nominats han estat guardonats també amb una invitació per a una visita tècnica a Freiburg (Alemanya) per al mes d’octubre. En aquesta ciutat, referent europeu pel que fa a la gestió ambiental, els premiats podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.
Les actuacions nominades d’enguany han estat: en la categoria “Augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica i implementar energies renovables”, l’Ajuntament de Navata amb la “Instal•lació d’una xarxa de calor amb biomassa tèrmica”; i l’Ajuntament d’Arbúcies amb l’actuació “Construcció d’una xarxa de calor de biomassa per cobrir les necessitats tèrmiques de diversos edificis públics i desplegament d’un projecte forestal del sector primari local”. En la categoria “Prevenir els residus i fomentar la economia circular” l’Ajuntament de Navata, amb “Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta”. En la categoria d”Estalviar i millorar la qualitat de l’aigua”, l’Ajuntament de Bescanó, amb la “Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua per al municipi de Bescanó partint del projecte LIFE Miniaqua”.
Peu de foto: D’esquerra a dreta, Jaume Homs, alcalde de Navata; Sergi Mir, president del CILMA; Sandra Bartomeus i Josep Maria Rufí, regidora i alcalde de Torroella de Montgrí -l’Estartirt ,amb els diplomes de participació.
Veredicte Jurat Premi CILMA 2017
Valoració votacions Premi CILMA 2017

VIDEOS

PREVENIR ELS RESIDUS I FOMENTAR LA ECONOMIA CIRCULAR- Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta (Ajuntament de Navata):

https://youtu.be/LrPgLxEMz7g

ESTALVIAR I MILLORAR LA QUALITAT DE L’AIGUA – Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua (Ajuntament de Bescanó):

https://youtu.be/sYd-3Im4fTA

CONSERVAR LA BIODIVERSITAT I EL PAISATGE  – Desurbanització i recuperació de la Pletera (Ajuntament de Torroella de Montgrí-L’Estartit):

https://youtu.be/sNP-ZBx9zZA

ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I ENERGIES RENOVABLES – Instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa (Ajuntament de Navata):

https://youtu.be/sgCJep7nhJE

ESTALVI I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA I ENERGIES RENOVABLES – Construcció d’una xarxa de calor amb biomassa (Ajuntament d’Arbúcies):

https://youtu.be/p12gTE_7Oo8

Publica un comentari