L’escola bressol considerada la més sostenible d’Europa es troba a la Bisbal del Penedès

Apostar per la sostenibilitat com a mesura d’estalvi energètic. Aquesta ha estat la recepta seguida per la Bisbal del Penedès en la construcció de la nova escola bressol del municipi, l’Oreneta. Funciona amb energia solar i hidràulica, no consumeix gasoil per la calefacció i ha estat reconeguda com la més sostenible de la Unió Europea. “Els infants que avui estan aquí ja creixeran envoltats d’energies renovables i sota una cultura de sostenibilitat. Tenir una llar d’infants com aquesta ens aporta qualitat com a poble”, assegura Josep Maria Puigibet, alcalde del municipi.

Fins fa pocs mesos, els petits alumnes tenien les aules en mòduls prefabricats. Ara, disposen d’una llar d’infants d’última generació i dissenyada per respectar el medi ambient. S’hi han instal·lat trenta panells solars que donen al centre una independència elèctrica de tres dies i mig.

La climatització s’aconsegueix captant l’energia del subsòl, on s’han cavat seixanta pous d’aigua. Això, afegit a un hort plantat al terrat, beneficia el confort dels alumnes. La construcció sostenible d’aquest centre ha costat 500.000 euros més que una llar d’infants convencional. L’estalvi energètic, però, farà que es recuperi ben aviat aquesta diferència pressupostària.

Font: la Malla.cat

Publica un comentari