“Les piles, a l’APILO de l’escola!“: nova edició del concurs per fomentar el reciclatge de piles als centres educatius

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) organitza per vuitè cop el concurs Apilo XII, que té per objecte promoure entre la comunitat educativa i les famílies dels centres educatius de Catalunya la recollida selectiva de piles d’una manera lúdica i participativa.  El concurs compta amb el suport de les entitats gestores dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de piles i acumuladors Ecopilas, ERP, UNIBAT i Ecolec.

La darrera 7a edició del concurs (2022) va tenir lloc entre gener i juny de l’any 2022 després d’haver d’interrompre la 6a edició  per la situació provocada per la pandèmia del COVID19.

En aquesta 7a edició, malgrat el curt període de temps, es van recollir en els 695 centres inscrits un total de 49.831 KgTOT UN ÈXIT!  

Per aquesta nova edició per aquest curs 2022-2023, els centres educatius que ho vulguin poden inscriure’s-hi del 7 de novembre de 2022 fins al 27 de gener de 2023, i optar a un dels 5 premis per a l’adquisició de material escolar i/o esportiu o activitats educatives pel centre.

Amb l’objectiu de repartir els premis territorialment i amb més centres guanyadors, els premis per aquesta edició són:

 • 1.500 euros per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne dels àmbits territorials: Àmbit metropolità i Penedès.
  [comarques: Alt Penedès, Anoia, Barcelonès, Baix Llobregat, Baix Penedès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental]
 • 1.500 euros per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne dels àmbits territorials: Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.
  [comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Montsià, Ribera d’Ebre, Tarragonès, Terra Alta i Priorat]
 • 1.500 euros per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne del àmbits territorials: Comarques Centrals.
  [comarques: Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès]
 • 1.500 euros per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne dels àmbits territorials: Comarques Gironines.
  [comarques: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Ripollès, Pla de l’Estany i Ripollès]
 • 1.500 euros per al centre educatiu que reculli més piles i acumuladors portàtils per alumne dels àmbits territorials: Ponent i Alt Pirineu – Aran.
  [comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià, Urgell i Val d’Aran]

Es recolliran piles i acumuladors portàtils estrictament domèstics. S’inclou qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que estigui precintat, que pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

 

Més informació

Font: Agència de Residus de Catalunya

Publica un comentari