Jornada tècnica “Recursos i experiències per lluitar contra el malbaratament alimentari”
10 oct. 2014
L’objectiu de la jornada és promoure la participació dels ens locals, institucions i entitats, a la VI edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (del 22 al 30 de novembre de 2014), que enguany té com a tema central el malbaratament alimentari, així com presentar recursos disponibles, experiències i casos pràctics en prevenció del malbaratament alimentari en diferents sectors.
Programa Jornada tècnica Girona 2014
Presentació del nou projecte de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (Projecte Life EWWR+2013-2017): novetats i recursos. Mireia Padrós, tècnica de departament de Prevenció de l’ARC.
Campanya “La manduca no caduca. Rosa Navarro, membre d’Escudella Solidària i activista de la campanya de l’Associació de Naturalistes de Girona.
“Valorem el que mengem” Escola La Pau. Jaume Montserrat, director de l’escola La Pau i Mireya Plaza, membre d’Espai Ambiental.
La sensibilització en malbaratament alimentari de l’ajuntament de Palafrugell. Rut Palomeque, cap de l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Palafrugell.
Campanya “Pensa, compra, cuina i menja, el menjar no es llença” de l’ajuntament de Barcelona. Núria Fradera, responsable del Pla de prevenció de residus de l’ajuntament de Barcelona i Josep Ma Medina de Spora.
Presentació dels recursos i suport oferts per les institucions. Judit Vilà, tècnica del CILMA
ALTRE MATERIAL
Fitxes de l’Agència de Residus de Catalunya en la lluita contra el malbaratament alimentari:
Acceptes el repte
Agenda_del_malbaratament_alimentari
Àpats sense residus
Autocompostatge i compostatge comunitari
Comprar i planificar
Cuinar i menjar
Data de caducitat_Data de consum preferent
Dinar de zero residus
Eco-Restaurant (menjar)
Emmagatzematge d’aliments
Espigolar
Taller Cuina d’aprofitament
Unitats didàctiques:
Unitat didàctica d’infantil i primària
Unitat didàctica de secundària
10 consells a la ciutadania
Annexes a unitats didàctiques