Jordi Iglesias, nou president del CILMA

El president sortint, Sr. Lluís Lloret (esquerra) i el president entrant, Sr. Jordi Iglesias (dreta).

L’Assemblea General Extraordinària ha escollit el Sr. Jordi Iglesias i Salip, alcalde de Breda, que relleva en el càrrec al Sr. Lluís Lloret i Quer. També ha escollit la nova Junta Executiva i ha aprovat el nomenament del nou Secretari Tècnic.

En aquest acte, que ha comptat amb assistents de 39 membres d’ens locals, també s’han elegit els membres de la Junta Executiva, que al llarg del desembre es reunirà per definir els vicepresidents i concretar les noves línies de treball del CILMA durant els propers anys.

L’Assemblea General Extraordinària del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) ha escollit per unanimitat el seu nou president, el Sr. Jordi Iglesias, alcalde del municipi de Breda, que relleva al Sr. Lluís Lloret, alcalde de Bàscara.
El Sr. Lluís Lloret, que deixa el càrrec després de cinc anys, ha agraït la tasca feta per l’equip humà que integra el CILMA i ha recordat tot el treball fet, sobretot en temes d’infraestructures; el TGV, l’ampliació de l’AP7 i el desdoblament de l’A2 i la MAT.
El nou president, en les seves primeres paraules en el càrrec, ha volgut agrair la confiança dipositada en ell i s’ha mostrat molt il·lusionat per acceptar aquest repte. També ha remarcat “el paper que ha tingut sempre el CILMA com a referent en la protecció del medi ambient a les comarques gironines”. Ha comentat que si bé es comença una nova etapa, amb una nova Junta i nou President, les necessitats són les mateixes de sempre: “respecte pel territori i intentar deixar un lloc millor per les generacions futures”.
Per últim, s’ha mostrat molt content de poder encapçalar aquest projecte, ha agraït als nous membres la seva incorporació a la Junta i s’ha compromès a posar-se a disposició dels Ajuntaments.
En aquest acte, que ha comptat amb assistents de 39 membres d’ens locals, també s’han elegit els membres de la Junta Executiva, que al llarg del desembre es reunirà per definir els vicepresidents i concretar les noves línies de treball del CILMA durant els propers anys. Aquesta Junta està formada per un President, tres representants de la Diputació de Girona i catorze representants dels ens adherits:
President:
Sr. Jordi Iglesias i Salip, representant de l’Ajuntament de Breda
Representants de la Diputació de Girona:
Sr. Miquel Calm i Puig, Diputat
Sra. Consol Cantenys i Arbolí, Diputada
Sr. Xavier Soy i Soler, Diputat
Representant del Baix Empordà:
Sr. Xavier Rangel i Martínez, representant de l’Ajuntament de Palafrugell
Representant de la Cerdanya:
Sr. Bartomeu Baqué i Muntané, representant de  l’Ajuntament de Bolvir
Representant de la Garrotxa:
Sr. Josep Berga i Vayreda, representant del Consell Comarcal de la Garrotxa
Representant del Gironès:
Sr. Anton Sunyer i Serrat, representant de l’Ajuntament de Sant Gregori
Representant del Pla de l’Estany:
Sr. Francesc Xavier Quer i Bosch, representant de l’Ajuntament de Crespià
Representant del Ripollès:
Sr. Carlos Fernández i Amer, representant de l’Ajuntament de Setcases
Representant de la Selva:
Sr. Eduard Adrobau i Ros, representant del Consell Comarcal de la Selva
Representants de municipis de menys de 1.000 habitants:
Sr. Francesc Xavier Clotas i Torrent, representant de l’Ajuntament de Borrassà
Sr. Albert Peracaula i Boschsacoma, representant de l’Ajuntament de Madremanya
Representant de municipis d’entre 1.001 i 5.000 habitants:
Sra. Carme Camps i Gou, representant de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva
Representants de municipis de més de 5.000 habitants:
Sr. Jordi Bosch i Batlle, representant de l’Ajuntament de Banyoles
Sr. Pere Giró i Fàbrega, representant de l’Ajuntament de Figueres
Queden vacants el representant de l’Alt Empordà i un dels representants de municipis d’entre 1.001 i 5.000 habitants.
Finalment, s’ha aprovat el nomenament del Sr. Martí Pujals i Castelló com a Secretari Tècnic del CILMA, en substitució del Sr. Jaume Hidalgo i Colomer.
En el torn de paraules el Diputat de Medi Ambient i Territori de la Diputació de Girona, Sr. Miquel Calm, ha agraït la tasca feta a la Junta i tot l’equip que ha estat treballant fins ara al CILMA. Ha remarcat la importància d’impulsar el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses, “estratègia que ajudarà als municipis a lluitar per la reducció d’emissions de CO2, els suposarà importants estalvis en la despesa energètica i comptarà amb recursos econòmics de la Unió Europea per garantir part del finançament de les inversions”.
L’Assemblea, que s’ha celebrat a l’auditori Josep Irla de la Generalitat de Catalunya, ha començat a les 11 del matí en segona convocatòria i ha finalitzat a 3/4 de 12 del migdia.
Recull de premsa:

Publica un comentari