Informe actualitzat 2010 – Viabilitat de soterrament en corrent altern amb cable aïllat XLPE de la línia de Molt Alta Tensió de 400 Kv doble circuit a les comarques de Girona. 2010 (CILMA)
23 des. 2010
Informe actualitzat sobre la viabilitat del soterrament de la MAT a les comarques gironines per donar resposta als informes encarregats per la Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya.
Informe actualitzat 2010 (català)
Informe actualitzat 2010 (castellà)
Informe actualitzat 2010 (anglès)
Nota de premsa. Decàleg soterrament de la MAT. Juliol 2008
Informes 2006-2010:
_______________
Annex – Redacció de conclusions
Aquest estudi té com a objectiu determinar els valors naturals, paisatgístics i patrimonials que es troben en la zona on es proposa implantar la línia elèctrica d’alta tensió (400 kV) d’entada i sortida a la subestació de Riudarenes des de la nova línia Sentmenat-Vic-Bescanó de Red Eléctrica de Espanya, S.A. Estudi realitzat per Consultoria i Estudis Ambientals Fractàlia i La Copa sccl. Per obtenir el mapes cal demanar-los a la Secretaria Tècnica del CILMA.
_______________
Aquest informe té l’objectiu de definir els grans eixos d’un possible estudi més aprofundit per a protegir els llocs d’interès, les persones i els béns tenint en compte solucions elèctriques subterrànies.
_______________
Informe sobre experiències de soterrament de línies de molt alta tensió. 2008 (DDGI)
Annexe. Crossborder_Congestion_Management_Methods
_______________
En aquest estudi, un equip d’enginyers industrials analitza les solucions tècniques a les possibles incidències o complicacions (potència de curtcircuit pel TGV, rectificació d’ones, compensació de reactiva i estabilitat de la xarxa), que poden aparèixer en aquests trams si s’apliquen les diferents tecnologies actuals en soterrament de línies de 400 kV.
Així mateix, la participació a l’estudi de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona ha permès calcular les despeses directes (construcció, gestió i pèrdues), com també les indirectes (expropiació, pèrdua de valor de l’habitatge i el terreny, impacte a la degradació del paisatge i pèrdua de competitivitat en el sector turístic) de cada una de les alternatives estudiades.
_______________
Estudi de minimització dels impactes ocasionats per les subestacions de la MAT a les comarques gironines, realitzat per Most Enginyers per encàrrec de la Diputació de Girona.
El present estudi té per objecte realitzar una breu valoració tècnica dels impactes ambientals i de les mesures correctores (sense pretendre realitzar un estudi d’impacte ambiental) de les cinc subestacions previstes per la nova línia de 400 kV al seu pas per les comarques gironines. Són cinc infraestructures que poden generar un impacte mediambiental important als municipis afectats per la seva implantació.
Un altre aspecte valorat és la possibilitat de compactació o soterrament inherents a l’aplicació de les darreres tecnologies.
Per obtenir el mapes cal demanar-los a la Secretaria Tècnica del CILMA
_______________
_______________
_______________
______________